kulinarični večer s predavanjem in degustacijo
***
TIC Novo mesto vabi na srečanje turističnih vodnikov, lokalnih ponudnikov in nosilcev turistične dejavnosti na kulinarični večer s strokovnim predavanjem, ki ga bomo zaključili s pokušino tradicionalne jedi
– pečene kaše z jabolčno čežano.
Gastronomska regija Dolenjska je leta 2018 dobila svoj kulinarični zemljevid, na katerem so predstavljene značilne, tradicionalne jedi, pijače in živila. Ob kulinaričnem zemljevidu boste spoznali posebnosti dolenjske gastronomije, avtohtone sorte in pasme ter dolenjske posebneže. Gastronomija naše regije z recepti, navadami in ponudbo je naša nesnovna kulturna dediščina, ki v zadnjem času postaja še toliko bolj pomembna, ko je gastronomski turizem in zanimanje za lokalno prehranjevanje v porastu. Zato je nujno, da jo na avtentičen način vključujemo v našo turistično ponudbo, kar si bomo pogledali skozi zgovorne primere dobrih in slabih praks.
Predavali bosta etnologinja dr. Lea Kužnik iz BIC-a Ljubljana in Barbara Jerovšek Volek iz Zavoda za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske.
Vstop je prost.
Zaradi lažje organizacije prijave do 10. 12. 2023 na tic@novomesto.si ali 041 202 080.