a

Jesti, piti in se svežega zraka naužiti! V objem Krke, novomeškega veselja in kreativnosti se zaviti - biti.

Potopite se v bogastvo kulturne in arheološke dediščine mesta še neodkritih dogodivščin. Raziščite bajeslovno novomeško naravo, zvrhano možnosti za aktiven oddih ali pa si privoščite ležerno počitnikovanje med vinogradi, s kozarčkom cvička in vonjem po domačih štrukljih nasmejanih novomeških babic.

 

PET RAZLOGOV ZA OBISK NOVEGA MESTA

1 NMesto arheoloških zakladov
Novo mesto velja za evropsko najdišče z do sedaj največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami. V Dolenjskem muzeju je postavljena stalna arheološka razstava situl in predmetov povezanih s situlsko umetnostjo, ki pričajo o sijaju in blišču Novega mesta, Dolenjske in Slovenije v evropski prazgodovini, še posebej v halštatskem obdobju.
Več o kulturni in arheološki dediščini Novega mesta


2 NMesto izvirne lokalne kulinarike
Novo mesto se ponaša z izvirnimi tradicionalnimi recepti, ki ne bodo pustili ravnodušnega niti največjega gurmana. Priporočamo pehtranove štruklje ali korenčkovo potico. Za vse mesoljubce pa polhe v obari, ki jih lahko poskusite na Gorjanski polhariji ali pa 'najboljše' krvavice, pečenice ali mesenke v Sloveniji na prazniku novomeške salamijade.
Odkrij najboljše tradicionalne restavracije po izboru lokalnih strokovnjakov.


3 NMesto Cvička in zidanic
Posebno mesto na tradicionalni dolenjski mizi pripada originalnemu in po standardih PTP (priznano tradicionalno pridelovanje) zaščitenemu slovenskemu vinu cviček. Umetelno sestavljen iz belih in rdečih sort grozdja se cviček ponaša s prav svojevrstnim vinskim značajem ter odlično poda k tradicionalnim dolenjskim jedem. Za pristno doživetje si ga privoščite v eni izmed dolenjskih zidanic obdani z bujnim vinogradom in razgledom na dolenjsko podeželje.
Rezerviraj vikend paket med dolenjskimi griči in vinogradi


4 NMesto romantike
Številni gradovi v objemu reke Krke dajejo Novemu mestu prav poseben romantični pridih. Med njimi nedvomno kraljuje Grad Otočec, edini vodni grad v Sloveniji, ki leži na otočku sredi reke Krke in predstavlja priljubljeno destinacijo za proslavljanje porok, obletnic in ljubezni nasploh in v vseh oblikah. Privoščite si gurmansko pojedino in se predajte romantiki dolenjske!
Preglej ponudbo Gradu Otočec


5 NMesto vodnih dogodivščin
Reka Krka novomeški pokrajini daje svojevrsten pečat, hkrati pa ponuja številne priložnosti za aktivno preživljanje počitnic. Ujemite ogromno ščuko, podajte se po reki s tradicionalnim splavom ali pa se udeležite Noči na Krki v razsvetljenih čolničkih. Poleg izletov s kajaki, je mogoče tudi SUP-ati okoli mesta, loviti sončne žarke in labode ter se predajati razgledom na staro mestno jedro in zeleno Krko.
Ideje za aktivno preživljanje počitnic na reki Krki

.