OGLEDI & IZLETI

MEDENI PIKNIK

V neokrnjeni naravi, na robu Krakovskega gozda, ob potočku stoji čudovit čebelnjak. Tu vas pričakata dve čebelarki: Andreja in Tjaša že šesta generacija čebelarjev v družini. Razkažeta vam čebelnjak in čebele, ki jih lahko opazujete preko steklene stene.

Preberi več

MASAŽA V ČEBELNJAKU

Pred čebelnjakom na robu gozda vas pričaka čebelarka Tjaša, ki je tudi maserka in vas popelje v čebelnjak in vam razkaže skrivnostni svet čebel (izhaja namreč iz družine z bogato čebelarsko tradicijo) Masaža z medom poteka v čebelnjaku, ki ima ležišče na panjih in stekleno stena pri vzglavju, tako da ste med masažo obdani s čebelami, ki pa nimajo direktnega stika z vami.

Preberi več

OBISK APITERAPEVTSKEGA ČEBELNJAKA

Sprejem gostov pred hišo v Novem mestu, kjer se skupaj odpravimo proti našemu apiterapevtskemu čebelnjaku, ki stoji v Hrvaškem Brodu, v smeri Šentjerneja in Kostanjevice, na robu Krakovskega gozda. Tam sledi pogostitev na platoju pod krošnjami hrastov in predstavitev čebelarstva na dolenjskem ter pripovedovanje zgodb, ki so se dogajale na tem poplavnem območju.

Preberi več

USTVARJANJE Z LONČARKO

Bi si sami izdelali spominek Novega mesta? Obiščite lončarski atelje in ustvarjanje z lončarko. Lončarka Andreja Stankovič ustvarja v glini že 30 let in je dobitnica številnih nagrad. Sprejela vas bo v svojem ateljeju, vam predstavila svoje delo in dve uri boste lahko ustvarjali v pravem ateljeju ob pomoči vrhunske mojstrice lončarstva in keramike.
Trajanje 2 uri 25 eur/osebo

Preberi več

OGLED LONČARSKE DELAVNICE

Vodeni ogled apiterapevtskega čebelnjaka in lončarskega ateljeja, kjer vam bo lončarka Andreja Stankovič, ki ustvarja v glini že 30 let in je dobitnica številnih nagrad, predstavila svoje delo.

Preberi več

Dolina gradov

Podajte se z nami v čas srednjega veka, zanimivih zgodb, izzivov in novih spoznanj. Popeljemo vas po poti zgodovine na igriv in zabaven, a vendar zelo strokoven način. Z nami boste odkrili tri najlepše gradove Dolenjske ter tri »speče« gradove s posebno dušo.

Preberi več

Kulinarično potepanje

Da bi res začutili Dolenjsko, jo absolutno morate okusiti! Kje najti posebna kulinarična doživetja, ki se jim lahko 100% predate in jih ne morete doživeti nikjer drugje? Za vas smo pripravili vrtiljak okusov in možnost ustvarjanja pristne lokalne kulinarike.

Preberi več

Okusi in začuti Dolenjsko

Da bi res začutili Dolenjsko, jo absolutno morate okusiti! Kje najti posebna kulinarična doživetja, ki se jim lahko 100% predate in jih ne morete doživeti nikjer drugje? Za vas smo pripravili vrtiljak okusov in možnost ustvarjanja pristne lokalne kulinarike.

Preberi več

Romantični pobeg

Si želite na oddihu ali izletu presenetiti drago osebo z romantičnim razvajanjem? Bi jo radi popeljali na skrite kotičke in uživali ob lokalnih dobrotah? Novo mesto z okolico je izredno romantičen kraj, ki ponuja raznovrstna prikupna doživetja in prekrasno vzdušje.

Preberi več

Pivovarska dogodivščina

Ste ljubitelj piva in radi raziskujete? Z našim vodnikom-animatorjem boste odkrili butična piva, spoznali pivovarje in se ob tem neizmerno zabavali. Zakaj na pivovarsko dogodivščino? Ker lahko le z nami odkrijete neokrnjene kotičke, kjer nastajajo prav posebne, butične pivovarske zgodbe.

Preberi več

Brezplačna aplikacija Skrivnosti Dolenjske / Secrets of Dolenjska

Doživetje Novega mesta

Brezplačni virtualni vodnik vas popelje skozi zgodovinsko bogato dediščino starega mestnega jedra Novega mesta. Mestne znamenitosti boste spoznavali v povsem novi luči, skozi oči znamenitih osebnosti, ki so pomembno prispevale k razvoju mesta ob Krki. Frančiškanski samostan, stara gimnazija, rotovž, Križatija in cerkev sv. Nikolaja bodo vaši postanki na poti. Najbolj primerna točka za začetek raziskovanja je pri kipu Leona Štuklja v Kandiji, sicer pa lahko svojo pot začnete kjerkoli v mestu.

Več: https://www.rc-nm.si/skrivnosti-dolenjske/

Preberi več

.