NOVICE ZA TURISTIČNE PONUDNIKE

ADVENT NOVO MESTO 2022: JAVNI POZIV ZA ZBIRANJE VLOG

OBJAVA: 28. 10. 2022
ROK ZA ODDAJO VLOG JE PODALJŠAN DO 21.11.2022.Zavod Novo mesto (Novi trg 5, 8000 Novo mesto) po pooblastilu Mestne občine Novo mesto objavlja javni poziv za:

1. NAJEM STOJNIC NA PRIREDITVI ADVENT NOVO MESTO 2022
2. NAJEM GOSTINSKIH HIŠIC NA PRIREDITVI ADVENT NOVO MESTO 2022

Preberi več

Javna razprava o Strategiji razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030

Od ponedeljka, 13. junija 2022, do četrtka, 23. junija 2022, poteka javna razprava o Strategiji razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Preberi več

JAVNI POZIV ZA SESTAVO STROKOVNEGA SVETA ZAVODA NOVO MESTO MAREC 2022

Preberi več

JAVNI POZIV ZA ODDAJO PONUDB ZA PROMOCIJO TURISTIČNIH PAKETOV SLOVENSKEGA  TURISTIČNEGA GOSPODARSTVA NA DOMAČEM IN TUJIH TRGIH 

Slovenska turistična organizacija (STO) objavlja javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva z namenom promocije slovenske turistične ponudbe na domačem in na tujih trgih in prodaje turističnih storitev neposredno pri ponudnikih.

Preberi več

Predstavitev pozivov za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma ter pozive za prijavo za edinstvena doživetja Slovenije

Slovenska turistična organizacija vabi k udeležbi na spletni predstavitvi poziva za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma in poziva za edinstvena doživetja Slovenije, ki bo potekala v sredo, 9. februarja  med 10. in 12. uro.

Preberi več

ZELENA SHEMA SLOVENSKEGA TURIZMA - SPREMLJANJE TRAJNOSTNIH KAZALINKOV

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema ter tako celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh treh stebrih trajnostnega razvoja: okoljskem, družbenem in ekonomskem, namenjen tako destinacijam kot tudi posameznim turističnim ponudnikom. Za pridobitev znaka Slovenia Green Destination (Bronze/Silver/Gold), morajo destinacije izpolnjevati Green Destinations Standard.

Preberi več

ADVENT NOVO MESTO - POVABILO K SODELOVANJU NA ADVENTNEM SEJMU V NOVEM MESTU

Zavod Novo mesto vabi k sodelovanju na adventnem sejmu, ki bo potekal v okviru prireditve Advent Novo mesto.
Sejem bo potekal med 5.12. in 31.12.2021.

Preberi več

NOVA TRADICIJA: javni razpis za nagradni natečaj in razstavo slovenske keramike

Zavod Čebela s podporo Ministrstva za kulturo vabi lončarje, keramike in druge ustvarjalce v glini na vseslovensko razstavo keramike in sodelovanje na nagradnem natečaju.

Preberi več

Dnevi slovenskega turizma 2021

Posnetek dogodka in prezentacije na DST 2021 si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Preberi več

Posnetek strokovnega posveta: »Slovenski turizem po soočenju s pandemijo covid-19« v okviru MOS Celje, 2021.

Na posvetu so bili predstavljeni konkretni razpisi in ukrepi za pomoč turističnemu gospodarstvu. Na to temo izpostavljamo prispevke;

Preberi več

RAZPIS ZA PRIJAVO NA IZOBRAŽEVANJE ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE DOLENJSKE

Na Razvojnem centru Novo mesto kot nosilcu funkcije razvoja in promocije turizma v vodilni destinaciji DOLENJSKA, ki vključuje geografsko območje 12 dolenjskih občin (Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk) bodo v novembru 2021 izvedli izobraževanje za lokalne turistične vodnike destinacije Dolenjska.

Preberi več

Kodeks za turistične vodnike

Združenje turističnih vodnikov Slovenije.

UVOD
Kodeks turističnih vodnikov in vodij poti - spremljevalcev sledi evropskim standardom (EN 13809:2003), in zakonodaji RS.

Preberi več

Javni poziv za sestavo strokovnega sveta Zavoda Novo mesto

danes smo na spletni strani Zavoda Novo mesto objavili Javni poziv za sestavo strokovnega sveta Zavoda Novo mesto (št. 581-0010/2021).
Povezava do objave: https://www.znm.si/objekti/document/docid/17974?back=/splosno/razpisi
Rok za oddajo predlaganih kandidatov je petek, 10. september 2021.

Preberi več

Objava webinarja - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje

Webinar - Trajnostni turizem in trajnostno poslovanje,
ki je potekal v sredi junija si lahko sedaj pogledate tudi na povezavi https://youtu.be/QH7EIzSRTWM

Webinar je vodila: Tina Hedi Zakonjšek, strokovnjakinja za trajnostni turizem in pooblaščena preveriteljica za mednarodne trajnostne znake Green Globe, Travelife in Green Destinations iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.

Znak Slovenia green lahko pridobijo: nastanitve, restavracije, parki, agencije, znamenitosti, plaže in destinacije.

Preberi več

Objavljen je nov Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji

Slovenska turistična organizacija je ob ponovnem sproščanju ukrepov zaradi posledic epidemije Covid-19 danes objavila nov javni poziv za izvedbo storitev turističnega vodenja, v vrednosti 300.000 evrov, prijave pa sprejema od 1. junija 2021 naprej.

Preberi več

.