ZIDANICE

Zidanica Verček

V tradicionalnem domačem stilu opremljena zidanica na Trški gori je odlična namestitev za vse ljubitelje miru in narave. Zjutraj vas bo prebudilo petje ptic, oči pa si bodo odpočile na dolenjskih vinskih gričih.

Preberi več

Zidanica Pokorny

Dobrodošli vsi, ki želite svoj prosti čas preživeti v mirnem in naravnem okolju. Zjutraj vas bo zbujalo petje mnogih ptic, vaše oči pa se bodo spočile ob pogledu na prelepe dolenjske griče.

Preberi več

Zidanica Rataj

Zidanica Rataj je primerna izhodiščna točka za vse ljubitelje pohodništva (ogled cerkve na Trški gori, Novo mesto, grad Otočec, Stari grad), kolesarjenja, ribolova in jahanja. Možnost prikaza vinogradniških del, brezplačen najem dveh koles in ribiškega čolna. Dobrodošlica: domač kruh, salama in cviček

Preberi več

Zidanica Ravbar

Idealno izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje in izlete. V zidanici so na voljo 3 spalnice, 2 kopalnici, dnevna soba s kaminom, opremljena kuhinja z jedilnim prostorom, dve terasi, letna kuhinja z jedilnico in pokrito teraso pred kletjo, internetna brezžična povezava.

Preberi več

Zidanica Škatlar 1 ***

Zidanica Škatlar je primerna za vse ljubitelje neokrnjene narave. Ponaša se z izjemnim pogledom na Gorjance ter dolenjske hribčke in doline. Izjemne možnosti pohodništva, najem koles, jahanje. V bližini: cerkev sv. Jurija, Stari grad, Otočec, Šmarješke Toplice…

Preberi več

Zidanica Škatlar 2 ***

Zidanica je primerna za vse ljubitelje neokrnjene narave. Ponaša se z izjemnim pogledom na Gorjance ter dolenjske hribčke in doline.

Preberi več

Zidanica Škatlar 3 ****

Leta 2018 obnovljena zidanica iz leta 1848 je na zunaj obnovljena v njeni prvotni obliki.
Spodaj se nahajajo: stara kamnita klet, vinoteka, skupni prostor za 20 oseb in kuhinja. Nad kletjo je moderno opremljen apartma s spalnico in zelo kvalitetnim ležiščem, dnevnim prostorom s kakovostnim raztegljivim ležiščem za dve osebi, kuhinjo, hodnikom in prostorno kopalnico. Vse pohištvo je premazano s čebeljim voskom, katerega vonj vas bo enostavno omamil.

Preberi več

Zidanica med vinogradi

Si upaš zaužiti lepote naravne »sinfonije«? Si jutro posladkati s sladkim domačim medom, ob poslušanju jutranjih novic ptic pevk? Si večer popestriti s kozarcem gospodarjevega cvička, ob spremljavi glasbe čričkov? Si hladnejše jesenske in zimske dni pričarati ležerno bivanje s kuhanim vinom, ob pogledu na ogenj, kateri poplesava v kaminu in v avtentičnem ambientu zidanice? Potem pridi, si vabljen.

Preberi več

ZIDANICA KULOVEC

Zidanica Kulovec je prijetna manjša zidanica, ki ponuja možnost oddiha v pristnem Dolenjskem okolišu. Nahaja se na Uršnih selih ob vznožju hriba Ljuben. Od centra Novega mesta je oddaljena 10 minut vožnje, od Dolenjskih Toplic pa 9 minut.  

Preberi več

.