AKTIVNOSTI NA VODI

Krka je najbolj značilna dolenjska reka in edina slovenska reka, ki v strugi ustvarja lehnjak. Dolina Krke je svojevrsten simbol Dolenjske. Poudarja ga izginjajoča dediščina nekdanjih mlinov in žag, ohranjeni leseni mostovi, številni gradovi ter naselja ob bregovih. Reka je še čista, zato daje zatočišče številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Posebej pomembni so kraški izviri z endemičnimi podzemnimi živalmi, sicer pa je Krka ena z ribami najbogatejših slovenskih rek.

Eden nepogrešljivih naravnih elementov, ki dajejo podobo Novemu mestu je tudi reka Krka. Njen okljuk pri Novem mestu je dajal zatočišče prvim prebivalcem že v pradavnini, danes pa ostaja prepoznaven simbol Novega mesta in nudi sprostitev inpriljubljene vodne aktivnosti.

Čolnarjenje po dolenjski lepotici je vedno znova posebno doživetje. Predlagamo sproščeno čolnarjenje  sup-om ali čolnom po mirnem delu Krke ob Novem mestu. Tiste, ki si želijo nekoliko adrenalinskega spusta po Krki, pa vabimo da obiščete enega od ponudnikov organiziranega čolnarjenja in se odpravite na rafting ali spust s kajakom po zgornjem toku reke, od vasi Lese do Šmihela, ki je zaradi številnih jezov atraktiven odsek za tovrstno čolnarjenje.

Z VESLI PO KRKI

Mestna plaža, Topliška cesta 2c, Novo mesto
Kontakt in rezervacije: 064 12 99 22

Preberi več

S kajakom po zeleni reki / Safari po rečni gladini

Safari po Temenici je eden od dveh GREEN RIVER produktov. Temenica je levi pritok reke Krke, pridruži se ji nekaj kilometrov pred Novim mestom. Navdušeni boste nad čarobnostjo Temenice in spoznavanju njenih posebnosti z vodne gladine ter ob zvokih številnih ptičjih vrst.

Preberi več

Organizirani spusti in druge aktivnosti na Krki

Našim krajem daje življenje. Ponekod divja, bo reka Krka s svojimi lehnjakovimi slapovi in pragovi poskrbela za adrenalinsko vožnjo s čolnom. Spet drugje mirna, spokojna in primerna za plavanje ter sproščeno supanje in čolnarjenje. Uživajte v razgledih na naravne danosti pokrajine ali opazujte mline in lesene mostove, ki vsaki aktivnosti na reki pričarajo posebno vzdušje.

Preberi več

Ribolov in muharjenje

Raziščite čudovite ribolovne revirje v srcu Dolenjske, ki slovijo po svojih močnih in zdravih ribah. V reki Krki lahko najdete potočne postrvi, platnice, lipane, sulce rekordnih velikosti in še mnogo drugih vrst rib. Obiščite naše idilične kraje, v katerih se ribiči lahko osredotočijo na dober ulov in v naravi odkrijejo spokojni mir.

Preberi več

Prireditve povezane z reko Krko

Tradicija spremlja in povezuje naše življenje v dolenjski pokrajini. Tako se Novo mesto lahko pohvali s številnimi prireditvami, ki vsakoletno razveseljujejo množice športnih, glasbenih in kulinaričnih navdušencev. Od uveljavljenih kolesarskih dirk, slavljenja vina, Jazza, klasične glasbe, pa do tematskih pohodov in aktivnosti na reki Krki.

Preberi več

S kajakom po zeleni reki

Safari po rečni gladini

Safari po Temenici je eden od dveh GREEN RIVER produktov. Temenica je levi pritok reke Krke, pridruži se ji nekaj kilometrov pred Novim mestom. Navdušeni boste nad čarobnostjo Temenice in spoznavanju njenih posebnosti z vodne gladine ter ob zvokih številnih ptičjih vrst.

Preberi več

Agencija Green Adventure pridobila znak Slovenia Green  

S pristopom k Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobitvijo znaka Slovenia Green, se novomeška agencija Green Adventure pridružuje samemu vrhu slovenskih turističnih agencij, ki si prizadevajo za zelene ukrepe in razvoj na področju turizma.

Preberi več

.